top of page

Skalka, raj bežkárov

Raj pre bežcov na lyžiach, Skalka, sa nachádza nad historickým mestom Kremnica, ležiacim v Kremnických vrchoch. Skalku pri Kremnici poznalo donedávna veľa alpských lyžiarov, no v posledných rokoch Skalku navštevujú hlavne bežci na lyžiach.


Každý priaznivec bežeckého lyžovania pozná Skalku hlavne vďaka pretekom Biela stopa. Biela stopa sú najstaršie organizované preteky v behu na lyžiach na Slovensku. Prvé preteky sa konali už v roku 1973.


Skalka má kvôli vysokej nadmorskej výške 1232 m.n.m. dostatok snehu celú zimnú sezónu. Vďaka výborným snehovým podmienkam tu nájdete krásne upravené trate a štadión Rudolfa Čillíka. Počas sezóny sú upravované aj dva najdlhšie okruhy:


Okrem kvalitne upravených okruhov nájdete na Skalke aj in line dráhu (2km), ktorá vám vďaka osvetleniu ponúka aj možnosť večerného lyžovania. Trate sú upravované pre klasikcý aj voľný bežecký štýl.



V ochode Cyklo-Sante je možné si počas zimnej sezóny zapožičať výstroj na beh na lyžiach, v letnom období bicykle, koloběžky či kolieskové lyže.



Vďaka výbornej polohe a možnostiam, ktoré Skalka ponúka počas celého roka je Skalka oblúbeným miestom aj pre profesionálnych športovcov či firemné meetingy a teambuildingy. RELAX CENTRUM Skalka Relax centrum ponúka pre návštevníkov bazén na plávanie, sauny, bowling, športovú halu či squash.


VIA FERRATY

Via ferrety na Skalke sú jedinečnou turistickou atrakciou ktoré ponúkajú svet pre deti, dospelých a novší VIA FERRATOVÝ SVET s najťažšou ferratovou cestou na Slovensku s názvom F-úha s obtiaťnosťou "F" a atraktívnou, presklenou visutou lávkou ponúkajúcou výhľady na sever Kremnických vrchov a Turčiansku kotlinu.




ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Rôznorodosť terénov pre zjazdové lyžovanie uspokojí všetky kategórie lyžiarov, od zažiatočníkov až po zdatných lyžiarov, vrátane snowboardistov. V areáli nájdeme 4 vleky a 1 štvorsedačku Pekná výhliadka, ktorá má príznačný názov. Z vrchnej stanice lanovky každého uchváti nádherná panoráma širokého okolia Banskej Bystrice.



Skalka ponúka aj niekoľko možností ubytovania:

Ubytovanie priamo na štadióne bežeckého lyžovania. www.skalkaveza.sk


Penzión Guldiner


Horská chata Limba https://www.skalkalimba.sk


Horský hotel Minciar https://minciar.com Chata na Skalke http://www.chatanaskalke.sk



Bežkovať vás naučíme my. VK ŠKOLA bežeckého lyžovania

389 zobrazení0 komentářů
bottom of page